Składniki:
herbatniki kakaowe 200 gram,
jajka 6 sztuk"L",
cukier 1 szklanka,
cukier waniliowy ze startą skórką cytryny 1 opakowanie,
twaróg naturalny 1 kg wiaderko,
jogurt naturalny gęsty 380 gram
budyń waniliowy 1 opakowanie,
kasza manna 5 łyżek,
kakao 3 łyżki,
cukier puder - ile potrzeba
Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, cukier waniliowy ze startą skórką cytryny (można dać cukier wanilinowy i zetrzeć skórkę z cytryny) ubić mikserem do białości na "kogel mogel", następnie dodać twaróg z wiaderka, jogurt gęsty, budyń waniliowy, kaszę manną i krótko połączyć mikserem składniki.
Forma 25x25 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć podwójnie herbatniki kakaowe.
3/4 masy serowej wylać na herbatniki, do reszty wsypać kakao i połączyć mikserem składniki, masę dać na wierzch białej masy serowej i widelcem wmieszać w masę.
Piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, w formie wystudzić, najlepiej upiec wieczorem na następny dzień, przed podaniem posypać pudrem cukrem - bardzo smaczny, wilgotny, delikatny sernik z wiaderka z kakao na herbatnikach kakaowych, najlepiej smakuje na następny dzień po upieczeniu.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz