Składniki:
smalec 3 łyżki,
cebula 1 sztuka większa,
cukier 1/2 łyżeczki,
papryka czerwona 1 sztuka średnia,
kaszanka 5 sztuk ,
pieprz mielony - do smaku, koperek 1/2 pęczka
Paprykę oczyścić z pestek, opłukać, kaszankę obrać z flaka.
Drobno pokroić cebulę, paprykę w kostkę, na gorącym smalcu podsmażyć na złocisto cebulę posypaną cukrem, następnie wsypać paprykę i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając.
Dodać do cebuli pokrojoną w plastry kaszankę, posypać pieprzem i mieszać do usmażenia się kaszanki do jednolitej masy, posypać koperkiem, podawać z ziemniakami, pieczywem - raz na jakiś czas bardzo lubimy zjeść dobrej jakości kaszankę, kaszanka smażona z różnymi dodatkami jest sycącym obiadem lub kolacją........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz