Składniki:
mielone mięso z indyka 60 dag,
bułka pszenna czerstwa do moczenia 1 sztuka,
kucharek 2 łyżeczki,
pieprz kolorowy mielony 1 łyżeczka,
cebula młoda 3 sztuki,
tarta bułka 1/2 szklanki,
jajka 1 sztuka "L",
smalec domowy ze skwarkami 5 łyżek
Pszenną bułkę namoczyć w wodzie, dobrze z wody odcisnąć, dodać do mielonego mięsa z indyka.
Dodać pokrojoną w kostkę młodą cebulę, kucharka, pieprz kolorowy mielony, wsypać tartą bułkę, wbić jajko i dokładnie wyrobić ręką na kleistą masę.
Domowy smalec ze skwarkami roztopić na gorącej patelni, formować kotlety mielone i smażyć na rumiano z każdej strony.
Przykryć pokrywką i na średnim ogniu dusić z 5 minut, potem bez pokrywki na dużym ogniu podsmażyć krótko z każdej strony - pyszne, domowe mielone kotlety z indyka z młoda cebulą smażone na domowym smalcu są bardzo soczyste, smakują na ciepło i na zimno.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz