ciasto francuskie 1 rolka, twaróg tłusty śmietankowy 25 dag, śmietana 18% gęsta 1 łyżka, cukier 1/2 szklanki, skórka kandyzowana z pomarańczy 100 gram, mąka ziemniaczana 2 łyżki, jajka 1 sztuka "M"
Twaróg, jajko, cukier, skórkę z pomarańczy,mąkę ziemniaczaną ,śmietanę dobrze łyżką utrzeć do połączenia składników.
Ciasto francuskie rozwinąć z rolki, rozsmarować na cieście twaróg, ciasno zawinąć w rulon, pokroić na 2 cm kawałki.
Układać porcje na blaszce z papierem do pieczenia, można na wierzch dodać pozostały ewentualnie twaróg.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, na blaszce dobrze wystudzić ciasto - ciasto francuskie mam zawsze w lodówce lub zamrażarce, można przygotować na szybko pyszny deser lub na kolację na słono...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz