Składniki:
makaron rurki razowy 1 opakowanie,
   
    marchewka ugotowana 4 średnie,
    
    fasolka szparagowa mamut 15 dag,
  
    ogórek gruntowy 2 średnie,
    
    jaja na twardo 5 sztuk,
    
    kukurydza w puszce 1 puszka,
   
    groszek konserwowy 1 puszka,
    
    koperek 1/2 pęczka,
   
    natka pietruszki 1/2 pęczka,
    
    ząbki czosnku 4 sztuki,
    
    sos sałatkowy włoski 1 opakowanie,
    
    majonez 4 łyżki,
    
    maślanka 1 szklanka,
   
    pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka 
makaron razowy rurki ugotować wg opisu, na durszlaku przelać zimną wodą, wsypać do większej miski dodać pokrojone w talarki marchewki, ogórek gruntowy, fasolę mamut ugotowaną pokroić na kawałki
dodać posiekany koperek i pietruszkę, wyciśnięte w prasce 4 ząbki czosnku, jajka pokrojone na ćwiartki
4 łyżki majonezu, 1 szklanka maślanki, sos sałatkowy włoski przyprawa - wszystko dobrze wymieszać i wlać do makaronu
dodać można do dekoracji pomidory - sałatka jest pyszna, lekka ale i też sycąca......SMACZNEGO!!! 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz