Składniki:
masło 1/4 kostki,
cebula 2 sztuki,
cukier 1 łyżeczka,
pieczarki 60 dag,
kostka rosołowa 1 sztuka/grzybowa,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
śmietana gęsta 200 ml,
koperek 1/2 pęczka,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku
cebulę pokrojoną w kostkę posypaną cukrem podsmażyć na połowie masła, pod koniec dodać resztę masła
wsypać pieczarki pokrojone w dość drobną kostkę, dodać kostkę rosołową grzybową, podsmażać co jakiś czas mieszając do miękkości pieczarek
dodać gęstą śmietanę 18%, mieszając doprowadzić do zagotowania, na średnim ogniu dusić z 3-4 minuty co jakiś czas mieszając
na koniec dodać pieprz mielony, przyprawę w płynie, posiekany koperek - takie pieczarki są dobre jako dodatek do wielu dań: makarony, kasze, placki ziemniaczane itp.,........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz