Składniki:
jajka 4 sztuki,
masło 15 dag,
cukier 3/4 szklanki,
sok z cytryny 1 łyżka,
mąka tortowa 1,5 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
bułka tarta - ile potrzeba,
śliwki 60 dag
jajka, cukier, miękkie masło, sok z cytryny ucierać mikserem z 4 minuty na dużych obrotach
wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i połączyć mikserem składniki na jednolitą masę
forma 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, do blaszki dać całe ciasto, posypać wierzch ciasta tartą bułką
w ciasto powkładać gęsto całe wypestkowane śliwki
piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60 minut, do suchego patyczka, ciasto w blaszce wystudzić - ciasto jest szybkie łatwe, można dać owoce jakie się lubi...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz