Składniki:
kotlety schabowe 6 sztuk,
jajka 2 sztuki/"XL",
olej 1 łyżeczka,
kucharek 1 łyżeczka,
pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki,
mąka kukurydziana - ile potrzeba,
bułka tarta - ile potrzeba,
smalec 1/2 kostki
świeże kotlety schabowe bez kości przy zakupie zostały puszczone przez nakłuwarkę, całkiem fajnie te kotlety wyglądały i nie były za cienkie
jajka, kucharek, pieprz, ciut oleju /panierka lepiej trzyma/ roztrzepać widelcem
do jajek włożyć kotlety, dobrze je natrzeć i do lodówki na 1 godzinę
na gorącym smalcu smażyć rumiane kotlety z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy
te kotlety są do bułek na wyjazd pociągiem - kotlety są chrupiące, smaczne...........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz