Składniki:
soczewica zielona 20  dag,
    
    woda 3 litry,
   
    marchew 4 sztuki,
    
    por 1 sztuka,
    
    seler 1 mały,
   
    pieczarki 30 dag,
   
    warzywa mrożone 50 dag/opakowanie,
    
    kucharek 1 łyżka,
    
    pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki,
   
    masło 2 łyżki,
    
    natka pietruszki 1 pęczek 
soczewicę zieloną opłukać, zalać wodą i gotować z 10 minut, zebrać łyżką pianę
następnie wsypać obrane i pokrojone warzywa i pieczarki i gotować z 5 minut
następnie wsypać zupę mrożoną jarzynową i gotować z 15 minut
pod koniec dodać kucharka, pieprz mielony, masło i gotować jeszcze z 5 minut
przed podaniem wsypać posiekaną natkę pietruszki - zupa jest lekka, smaczna...........SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz