Składniki:
schab bez kości 1,2 kg,
sól peklowa 2 łyżeczki,
curry Royal Brand 1 łyżeczka,
przyprawa Harrisa Royal Brand,
żelatyna 2 łyżki,
woda 3/4 szklanki
schab umyć, pokroić na małe kawałeczki i włożyć do miski
dodać wszystkie dodatki i wyrabiać ręką tak długo aż masa będzie kleista
do woreczka włożyć mięso i do szynkowara typu tuba, zamknąć szynkowar i schować do lodówki na 48 godzin
szynkowar włożyć do garnka ze ściereczką lub podstawką, wlać wody pod zamknięcie szynkowaru i gdy woda osiągnie 85 C parzyć w tej temperaturze 100 minut
szynkowar opłukać pod zimną wodą i wystudzony włożyć do lodówki najlepiej na całą noc
z woreczka wyjąć mięso i kroić plasterki do pieczywa - pyszne, domowe mięsko..................SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz