Składniki:
jajka 2 sztuki,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
mleko 3,2% 1 szklanka,
cukier 2 łyżki,papryczka chilli suszona 2 małe,
kucharek 1 łyżeczka
mąką pszenna 2 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
soda 1 łyżeczka,
por 1 średnia,
pieczarki 8 średnie,
parówki cienkie 3 sztuki
Przygotowanie muffinek warzywnych było bardzo szybkie i sprawne dzięki blenderowi, który dostałam do testowania
"kliknij i ZOBACZ-blender HR1677/90"
Por i pieczarki pokrojone na na mniejsze kawałki zmiksować w pojemniku rozdrabniacza.
Jajka, mleko, olej, cukier, kucharek, pokruszone papryczki rózgą blendera zmiksować do spienienia masy.
Wsypać mąkę, proszek, sodę, dodać zmiksowane pieczarki z porą i łyżką "byle jak " wymieszać.
Foremki silikonowe (14 sztuk) napełnić do pełna ciastem i do każdej foremki włożyć na środku pokrojone na 3-4 cm porcje parówki.
Piec w 200C około 35 minut, wystudzone wyjąć na talerz i najlepiej smakują z czerwonym barszczykiem lub kefirem........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz