Składniki:
herbatniki 4 opakowania,
twaróg 80 dag,
jajka 4 sztuki,
cukier 1 szklanka,
cukier wanilinowy 1 opakowanie,
kasza manna 2 łyżki,masło 10 dag,
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki,
agrest 30 dag
twaróg półtłusty bez mielenia włożyć do misy robota razem z cukrem, cukrem wanilinowym i mieszać z 5 minut - my lubimy taki sernik z wyczuwalnymi grudkami twarogu, ale można użyć zmielonego
następnie dodawać po całym jajku "XL" cały czas mieszając
następnie wsypać tartą bułkę, proszek do pieczenia w trakcie mieszania i z 2 minuty mieszać
wlać wystudzone roztopione masło i mieszać z 1 minutę
tortownica 20 cm - wysmarować tylko masłem i wsypać herbatniki
połowę sernika dać na herbatniki do reszty wsypać obrany agrest i łyżką wymieszać i dać na ciasto
piec w 200C około 45 minut, sernik z blaszki wyjąć jak wystygnie
sernik jest smaczny, wilgotny a agrest delikatnie łamie słodycz sernika.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz