pomidory 4 kg, Sól ziołowa- MŁYNEK 4 łyżki, Pieprz czarny- MŁYNEK 4 łyżki
porcjowane w woreczkach mrożone pomidory mrożone zawsze robię na zimę dość spory zapas, w woreczkach mogę więcej do zamrażarki włożyć niż w pojemnikach
w zimie wystarczy tylko taką porcję zamrożoną dodać na zupę pomidorową, sos do mięsa czy gołąbków
mocno dojrzałe pomidory umyć, usunąć szypułki i jak pomidory są duże to podzielić je na mniejsze cząstki razem ze skórą
do dzbanka miksującego włożyć odpowiednią ilość pomidorów, soli ziołowej, pieprzu mielonego i wszystko dobrze zmiksować
z takiego 1 dzbanka mam 700 ml zmiksowanych pomidorów, które od razu przekładam do woreczka i do zamrażarki - woreczek włożyć do miseczki i wlewać pomidory i od razu zawiązać, w ten sposób jest łatwiej..........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz