Składniki:
5 porcji schab bez kości,
- w opisie farsz,
1 szklanka olej rzepakowy,
2 sztuki jajka,
3 łyżki mąka pszenna
umyte i osuszone kotlety schabowe dość cienko rozbić
FARSZ:
10 dag mielonego mięsa drobiowego,
1/2 szklanki ugotowanego ryżu,
posiekany pomidor,
cebulka, 1 łyżeczka grill barbecue Royal Brand,
natka pietruszki,
żółtko,
jarzynka kucharka = wszystko dobrze wymieszać
nałożyć łyżkę farszu na schab i zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami
2 jajka i białko wymieszać z 2-3 łyżkami mąki i maczać w jajku roladki
na gorącym oleju smażyć na złocisto roladki z każdej strony
smaczne, kruche roladki do obiadu lub kolacji na ciepło, podać z czym lubisz........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz