Składniki:
1 kg karkówki bez kości,
1 łyżka smalcu,
2 sztuki liście laurowe,
4 sztuki ziele angielskie,
1 łyżka jarzynka kucharka,
2 sztuki cebula,
1 główka czosnku,
- kilka gałązek liści selera,
4 sztuki małe jabłka,
1 łyżka majeranek,
2 sztuki małe papryczki chilli,
- maga kucharka do smaku,
1 opakowanie party Dip Meksykański Prymat + składniki
karkówkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym
na gorącym smalcu obsmażyć z każdej strony mięso posypane jarzynką kucharka i dodać ziele i liście laurowe
teraz dodać obrane ćwiartki cebuli i ząbki czosnku, opłukane liście selera - pod przykryciem dusić co jakiś czas obracając mięso na drugą stronę w garnku do miękkości mięsa
gdy mięso jest już prawie miękkie usunąć tylko liście selera i dodać ćwiartki jabłek, majeranek, papryczki chilli razem z pestkami i do smaku skropić magą kucharka
te wszystkie dodatki smakowo pasują do siebie
pod przykryciem dusić jeszcze z 15-20 minut i mięso zostawić najlepiej na całą noc w garnku do wystudzenia
smaluszek z dodatkami, które mają wyjątkowy smak dzięki ich połączeniu z dna garnka przełożyć do miseczki - jest smaczne smarowidło do chleba
karkówkę kroić na plastry - mięso w smaku ma wyczuwalny aromat jabłek i papryczki chilli
opakowanie party Dip Meksykański przygotować wg opisu na opakowaniu i podać z karkówką, z którą smakowo się dobrze komponuje........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz