Składniki:
10 sztuk jajka gotowane na twardo,
1/2 kg ziemniaki ugotowane,
- w opisie buraczki zasmażane,
- w opisie sos koperkowy
buraczki zasmażane: 6 buraczków średnich ugotować do miękkości i ostudzone obrać, zetrzeć na tarce na grubszych oczkach, cebulę pokrojoną w kostkę na 1 łyżeczce smalcu zeszklić i dodać buraczki, do smaku doprawić solą, pieprzem, cukrem, octem
sos koperkowy: na 1 łyżce masła podsmażyć koperek w garnuszku, wlać 2 szklanki wody, do smaku dodać jarzynkę kucharka, 1/2 sztuki papryczki chilli, magę kucharka, śmietanę wymieszać z mąką i zagęścić sos
jajka ugotować na twardo z 10 minut, opłukać zimną wodą i obrać ze skorupki
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie
podać jajka przekrojone na połowę z ziemniakami, buraczkami i polane sosem.........SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz