50 dag mielone z szynki świeżej, 1 sztuka jajka, 1/2 szklanki tarta bułka, 1 łyżka vegeta, 1 łyżeczka papryka ostra, 1/4 kostki smalec, 1 główka kapusta młoda, 1 łyżeczka łyżeczka, 1 łyżeczka pieprz czarny świeżo mielony , 1 pęczek koperek siekany , 2 łyżki mąka pszenna
mielone wymieszać z przyprawami, jajkiem, tartą bułką
na smalcu smażyć rumiane kotlety

odsączoną kapustę przełożyć do rondla i vegetę, pieprz i z 20 minut dusić mieszając co jakiś czas
pod koniec duszenia włożyć usmażone kotlety i pod przykryciem dusić z 10 minut - potem kotlety wyjąć
na koniec dodać koperek, wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęstnienia kapusty
mielone podać z kapustą np. z ziemniakami, pieczywem lub z czym lubisz.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz