1,5 kg boczek świeży rolada, 1 opakowanie przyprawa do pizzy Prymat, 2 łyżki kminek ziarenka, 1 łyżka vegeta, 1 szklanka woda, 1 łyżka maggi
roladę z boczku świeżego rozwinąć i posypać vegetą, przyprawą do pizzy i kminkiem
teraz ciasno zwinąć roladę i obwiązać ją mocno grubszą nicią

piec roladę w 200C co jakiś czas ją obracać
po 40 minutach wodę wymieszać z maggi i kilka razy polewać boczek po obróceniu, do wykorzystania całej szklanki
po 2 godzinach rolada powinna być upieczona
zostawić w blaszce do wystudzenia
z zimnej usunąć nici, z pieczenia smalec z galaretką nałożyć do miseczki - jest dobry do pieczywa
kroić cienkie plastry rolady, która jest bardzo aromatyczna i krucha.........SMACZNEGO!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz