1 kg kości wołowe, 3 litry woda, 1 pęczek włoszczyzna, 4 sztuki ziele angielskie, 2 sztuki liść laurowy, 2 łyżki vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 50 dag buraki czerwone, 6 sztuk ziemniaki, 1 łyżka majeranek, 1 łyżka cukier, 1 łyżeczka ocet winny, - do smaku śmietana
kości zalać trochę wodą, zagotować i wodę wylać
teraz kości zalać 3-ema litrami wody i gotować do miękkości mięsa razem z zielem, liśćmi laurowymi - kości ugotowane wyjąć na talerz i obrać mięso
teraz wsypać rozdrobnioną włoszczyznę, ziemniaki pokrojone w kostkę, buraki starte na grubszych oczkach tarki
gotować z 40 minut na mniejszym ogniu
do smaku dodać przyprawy, obrane mięso - na koniec dodać cukier i ocet
śmietanę słodką 12% do smaku na talerzu dodać.......SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz