2018-03-18

schab nadziany słoniną wędzoną z szybkowara...

Składniki:


schab bez kości 1,5 kg, słonina wędzona 20 dag, przyprawa do wołowiny 1 opakowanie, smalec 1 łyżka, marchew 2 duże, por 2 sztuki, woda 1 szklanka

świeży schab bez kości opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, zrobić cienkim, długim, ostrym nożem "tunel", do środka włożyć-upchać kawałki słoniny wędzonej

mocno i dobrze natrzeć przyprawą do wołowiny, zawinąć w folię i schować do lodówki na całą noc

marchew obrać i pokroić w kostkę, porę drobno pokroić

w garnku szybkowara "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" na smalcu podsmażyć warzywa, dodać schab, wlać wodę i po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować z 40 minut, w szybkowarze schab wystudzić, kroić na porcje do pieczywa - schab nadziewany wędzoną słoniną w przyprawie do wołowiny na warzywach w szybkowarze jest bardzo delikatny, miękki, soczysty, do pieczywa najlepsze mięso..........SMACZNEGO!!!