2017-08-22

aksamitny malinowy sernik z jogurtów greckich...

Składniki:


jajka 4 sztuki "L", cukier 1 szklanka, cukier waniliowy 1 opakowanie, jogurt grecki 990 gram/3 opakowania, budyń śmietankowy 2 opakowania, proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka, maliny 500 gram, herbatniki 250 gram, cukier puder - ile potrzeba

wszystkie składniki w tym białka temperatrura pokojowa = biorę udział w kampanii Jogurty Naturalne ZOTT PRIMO na platformie TRND "zobacz TUTAJ", użyłam do "oszukanego" sernika jogurty greckie Zott Primo, efekt gotowego sernika jest wyśmienity - #jestemPrimo

żółtka, cukry, jogurty dobrze mikserem utrzeć z 3 minuty na dużych obrotach

dodać budynie, proszek do pieczenia i tylko krótko połączyć składniki

dodać ubitą pianę z białek i łyżką delikatnie wmieszać

forma 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć herbatniki, wylać połowę masy, poukładać połowę malin, herbatniki i wylać resztę ciasta i dać resztę malin

piekarnik elektryczny nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach, zimny schować do lodówki, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik jest wyborny, aksamitny i smakuje lepiej od tradycyjnego sernika..........SMACZNEGO!!!