2017-06-15

szybkowar-golonki kruche i soczyste...

Składniki:


golonka wieprzowa 4 sztuki średnie, przyprawa do wieprzowiny 1 opakowanie, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, cebula 2 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 6 sztuk, kucharek 2 łyżeczki, woda 3/4 litra


umyte i osuszone ręcznikiem papierowym golonki wieprzowe natrzeć przyprawą do wieprzowiny, dodać paprykę ostrą, pokrojone cebule, ziele angielskie i liście laurowe, zostawić na 1 godzinę

włożyć do szybkowara wszystko, wsypać kucharka, wlaćwodę i zamknąć szybkowar

od chwili zasyczenia pary gotować na średnim ogniu 60 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie

z wywaru można zrobić sos zagęszczony mąką i śmietaną - golonki są miękkie, kruche, soczyste...........SMACZNEGO!!!