2017-04-28

zupa ogórkowa z koprem włoskim...

Składniki:


rosół 3 litry, ziemniaki 8 sztuk, przecier ogórkowy 2 opakowania, koper włoski Royal Brand 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, mąka pszenna 3 łyżki, śmietana słodka 200 ml


ziemniaki pokroić w kostkę i w małej ilości wody je ugotować do miękkości razem z koprem włoskim

w osobnym garnku w małej ilości wody gotować z 20 minut ogórki starte na zupę, dwa opakowania/woreczki

do ziemniaków wlać rosół (zostawić 1 szklankę do śmietany), wlać ogórki, dodać z rosołu pokrojone marchewki, seler, pietruszkę, gotować z 10 minut

mąkę wymieszać ze śmietaną, rosołem i wlać do zupy mieszając do zagotowania, dodać pieprz mielony - zupa ogórkowa z koprem ma wyborny smak i zapach...........SMACZNEGO!!!