2017-04-13

szybki żurek na obiad...

Składniki:


woda 3 litry, kostka rosołowa 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, ziele angielskie 4 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, żurek 1 litr/2 butelki, majeranek 2 łyżki, śmietana gęsta 2 łyżki, czosnek granulowany 1 łyżka, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, kiełbasa biała 6 sztuk, jajka ugotowane na twardo 10 sztuk

wodę zagotować włożyć białą kiełbasę,ziele angielskie, liście laurowe i gotować na małym ogniu, ugotowaną wyjąć na talerz

wsypać do wywaru kucharka, kostki rosołowe, majeranek, czosnek, paprykę

żurek z butelek szklanych przelać do większego pojemnika, wymieszać dobrze ze śmietaną, wlać do wody i mieszając zagotować

żurek podawa z jajkami na twardo, białą kiełbasą i pieczywem - smaczny,, rozgrzewający żurek na szybko............SMACZNEGO!!!