2017-04-18

parówki w cieście francuskim...

Składniki:


ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, parówki 5 sztuk, cebula 1 większa, pieczarki 5 sztuk, oregano - ile potrzeba, keczup pikantny - ile potrzeba, ser żółty 10 dag, kmin rzymski - ile potrzeba


ciasto francuskie pokroić na 5 porcji, z parówek dobrej jakości usunąć osłonki, ser pokroić na 5 porcji

na każdej porcji ciasta położyć parówkę, dodać pokrojone pieczarki z cebulą, porcę sera żółtego

posypać oregano, polać keczupem, zawinąćwszystko, położyć na blasze z papieremj do pieczenia, posmarowaćciasto wodą i posypać czarnym kminem rzymskim, jesli zostanie cebula z pieczarkami to dodać do ciasta na blachę

piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 40 minut, następnie na termoobiegu na 160 C dopiec 8 minut - najlepiej smakują z czerwonym barszczem do picia...........SMACZNEGO!!!