2017-04-22

makaron w sosie szpinakowym...

Składniki:


makaron 200 gram, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 8 sztuk, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, szpinak mrożony 2 opakowania/rozdrobniony, mozzarella 15 dag/starta, jajka 2 sztuki, śmietana 100 ml

makaron np. krajanka ugotować w osolonej wodzie, wylać na durszlak

w garnku na oleju zeszklić pokrojoną cebulę z czosnkiem, dodać połamane kawałki szpinaku, kostkę rosołową, kucharka, dusić do odmrożenia co jakiś czas mieszając

na koniec dodać pieprz mielony, wlać roztrzepane jajka ze śmietaną 12%, zagotować i zdjąć z ognia

do sosu wsypać makaron ugotowany i starty ser mozzarella, wymieszać - smaczne, apetyczne danie obiadowe.............SMACZNEGO!!!