2017-04-08

ciasto francuskie z czekośliwką i jabłkiem...

Składniki:


ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jabłka 4 sztuki, dżem 400 ml/czekośliwka, cukier 2 łyżki, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, cynamon 1 łyżeczka

jabłka obrane ze skórki zetrzeć na tarce do ogórków do miski

do jabłek dodać czekośliwkę, użyłam swoją domową z białą czekoladą, jest u mnie w przepisach "zobacz TUTAJ"

wsypać cukier, cynamon, kisiel bez cukru i wszystko dobrze wymieszać

ciasto francuskie rozwinąć na papierze do pieczenia, na środku rozłożyć nadzienie, brzegi nałożyć do środka, wodą posmarować ciasto

piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, zostawić na blaszce w chłodnym miejscu do wystudzenia aby kisiel stężał - pyszny deser kawy, herbaty..........SMACZNEGO!!!