2017-01-16

sernik na zimno z marcepanem i galaretką...

Składniki:


herbatniki 2 opakowania, sernik 1 opakowanie, mleko 3,2% 450 ml, serek homogenizowany 250 ml, marcepan 200 gram, galaretka truskawkowa 1 opakowanie, galaretka agrestowa 1 opakowanie


wsypać sernik z opakowania, wlać zimne mleko, dodać serek waniliowy homogenizowany i mikserem wyrabiać wg opisu na opakowaniu

marcepan w czekoladzie pokroić na kawałeczki i dodać do sernika, mikserem połączyć składniki

forma 30x15 cm wyłożona papierem do pieczenia, na dnie ułożyć herbatniki i wyłożyć połowę masy sernikowej

na wierzchu ułożyć herbatniki, lekko je wcisnąć w masę i wyłożyć resztę masy sernikowej, wygładzić wierzch, schować do lodówki

galaretkę agrestową w 450 ml gorącej wody wymieszać i prawie tężejącą wylać na sernik, schować do lodówki do stęzenia, galaretkę truskawkową w 450 ml goracej wody wymieszać i zimną wylać na galaretkę, schowac do lodówki na kilka godzin - sernik jest smaczny............SMACZNEGO!!!