2016-12-08

kalafiorowo-brokułowa zupa na mleku z makaronem...

Składniki:


woda 3 litry, włoszczyzna 1/2 pęczka, kalafior 1 średni, brokuł 1 większy, kostka rosołowa 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, masło 1 łyżka, pieprz czarny mielony - do smaku, makaron muszelki 1 kubek, mleko 3,2% 1/2 litra, koperek 1/2 pęczka


zagotować wodę, wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę, różyczki kalafiora, brokuła, zagotować, gotować z 20 minut

wsypać makaron muszelki, kucharka, kostki rosołowe i gotowac z do miękkości makaronu

wlać mleko, wsypać pieprz mielony i krótko zagotować, wsypać posiekany koperek - zupa jest pyszna, sycąca, można też użyć mrożonek..........SMACZNEGO!!!