Składniki:
żeberka 1 kg/cielęce,
kucharek 1 łyżka,
papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki,
papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki,
mąka pszenna 3 łyżki,
smalec 1 łyżka,
cebula 4 sztuki,
przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku,
woda 5 szklanek,
natka pietruszki - ile potrzeba
żeberka podzielić na porcje, natrzeć paprykami, kucharkiem, obsypać mocno mąką
na gorącym smalcu zrumienić żeberka z każdej strony, wsypać cebulę pokrojoną, podsmażać z 5 minut
wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, do smaku wlać przyprawę w płynie
przed podaniem wsypać natkę pietruszki, podawać z czym się lubi - żeberka są delikatne, miękkie i smakują wybornie.............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz