2016-10-04

żeberka cielęce z cebulą duszone...

Składniki:


żeberka 1 kg/cielęce, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1/2 łyżeczki, mąka pszenna 3 łyżki, smalec 1 łyżka, cebula 4 sztuki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, woda 5 szklanek, natka pietruszki - ile potrzeba


żeberka podzielić na porcje, natrzeć paprykami, kucharkiem, obsypać mocno mąką

na gorącym smalcu zrumienić żeberka z każdej strony, wsypać cebulę pokrojoną, podsmażać z 5 minut

wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa, do smaku wlać przyprawę w płynie

przed podaniem wsypać natkę pietruszki, podawać z czym się lubi - żeberka sa delikatne, miękkie i smakują wybornie.............SMACZNEGO!!!