2016-10-29

pyszne babeczki kakaowe bez jajek ze śliwką i mandarynką...

Składniki:


mąka tortowa 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, kakao 3 łyżki, cukier 1 szklanka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, dżem porzeczkowy 4 łyżki, ocet jabłkowy 1/4 szklanki, woda 2 szklanki, śliwki 12 sztuk, mandarynki 3 sztuki, cukier puder - ile potrzeba


oprócz owoców i cukru pudru wszystkie składniki wsypać do miski, rózgą blendera dokładnie zmiksować do połączenia składników

foremki silikonowe do babeczek napełnić do połowy

do każdej foremki powkładać śliwkę bez pestki i dwie cząstki mandarynki

na owoce do pełna nałożyć resztę ciasta - piekarnik elektryczny nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec babeczki około 40 minut, do suchego patyczka, babeczki wyjąć z foremek jak będą dobrze zimne, przed podaniem posypać pudrem cukrem - babeczki są wilgotne, aromatyczne, smaczne...........SMACZNEGO!!!