2016-10-14

kapusta kiszona na indyku z grzybami suszonymi...

Składniki:


smalec 1/4 kostki, mięso gulaszowe z indyka 1,30 kg, cebula 2 sztuki, czosnek 2 ząbki, kostka rosołowa 2 sztuki/grzybowe, kapusta kiszona 1,20 kg, grzyby suszone 3 łyżki/zmielone, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, woda 1 litr


na gorącym smalcu zrumienić pokrojone na kostki mięso gulaszowe z indyka

dodać pokrojone w kostkę cebule, kostki rosołowe i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając

dodać pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, wsypać grzyby suszone prawdziwki zmielone, wlać wodę, gotować pod przykryciem do miękkości kapusty

dodac paprykę ostrą, przyprawę w płynie i bez przykrycia na większym ogniu co jakiś czas mieszając gotować do odparowania części wody

kapusta smakuje na drugi dzień, ja lubię do pieczywa lekko ciepłą, mąż odgrzaną do ziemniaków............SMACZNEGO!!!