2016-10-10

deserek kawowy ze śmietanową gruszkową galaretką...

Składniki:


śmietana 30 % 330 ml/zimna, galaretka gruszkowa 1 opakowanie, zaparzona mocna kawa 1 szklanka, biszkopty okrągłe 150 gram, konfitura niskosłodzona - ile potrzeba/truskawkowa, herbatniki pełnoziarniste 15 sztuk, czekolada starta 100 gram


do szklanki wsypać 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, zalać wrzątkiem i ostudzić

do pucharków wkładać namoczone biszkopty w kawie

zimną śmietanę ubić na sztywno z galaretką gruszkową, porcje nałożyć na biszkopty, porcję dżemu niskosłodzonego truskawkowego

powtórzyć: biszkopty,śmietana, dżem

powkładać herbatniki pełnoziarniste, posypać startą czekoladą i schować do lodówki - smaczny deserek na szybko............SMACZNEGO!!!