2016-08-17

schabowe w panierce z mąki kukurydzianej i tartej bułki...

Składniki:


kotlety schabowe 6 sztuk, jajka 2 sztuki/"XL", olej 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, mąka kukurydziana - ile potrzeba, bułka tarta - ile potrzeba, smalec 1/2 kostki


świeże kotlety schabowe bez kości przy zakupie zostały puszczone przez nakłuwarkę, całkiem fajnie te kotlety wyglądały i nie były za cienkie

jajka, kucharek, pieprz, ciut oleju /panierka lepiej trzyma/ roztrzepać widelcem

do jajek włożyć kotlety, dobrze je natrzeć i do lodówki na 1 godzinę

na gorącym smalcu smażyć rumiane kotlety z każdej strony, odkładać na ręcznik papierowy

te kotlety są do bułek na wyjazd pociągiem - kotlety są chrupiące, smaczne...........SMACZNEGO!!!