Składniki:
podudzia z kurczaka 4 sztuki/z rosołu,
ziemniaki młode 1 kg,
ser żółty 20 dag/tarty,
papryka słodka mielona 1 łyżka,
ząbki czosnku 4 sztuki,
kminek 1 łyżeczka/ziarenka,
gorczyca 1 łyżeczka,
ziele angielskie 3 sztuki,
kucharek 2 łyżeczki,
olej rzepakowy 1/2 szklanki,
pieprz czarny ziarnisty 10 ziarenek
w moździerzu utrzeć przyprawy, dolać olej, wsypać paprykę i wszystko utrzeć dokładnie
podgotowane młode ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w talarki, wkładać do blaszki, polać marynatą, położyć kawałeczki masła
posypać po wierzchu startym żółtym serem, na serze poukładać wcześniej ugotowane podudzia w rosole, natrzeć je marynatą, nałożyć po kawałeczku masła
piec w 200 C około 40 minut - ziemniaki są pyszne, ser ciągnący, kurczak chrupiący..............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz