2016-04-12

pomarańczowe pałki kurczaka z piekarnika...

Składniki:


olej rzepakowy 1/2 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, curry Royal Brand 1 łyżeczka, rozmaryn suszony 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, sok z pomarańczy 2 sztuki, pałki z kurczaka 8 sztuk/większe


pałki kurczaka dobrze opłukać i osuszyć na ręczniku papierowym

wycisnąć sok z 1 pomarańczy i wymieszać w marynacie z oleju, rozmarynu, curry, pieprzu, kucharka, przyprawy w płynie

wlać marynatę do pałek, dobrze je natrzeć i schować do lodówki najlepiej na całą noc

przed pieczeniem wycisnąć sok z 2 pomarańczy i polać nią pałk w marynacie, piec pod przykryciem w 200 C, grzanie góra/dół około 40 minut, następnie bez przykrycia na termoobiegu 5 - 7 minut, pałki będą bardziej chrupiące

pałki są smaczne, soczyste i na ciepło i na zimno.............SMACZNEGO!!!