2016-03-24

z soczewicą zieloną zupa jarzynowo pieczarkowa na maśle...

Składniki:


soczewica zielona 20 dag, woda 3 litry, marchew 4 sztuki, por 1 sztuka, seler 1 mały, pieczarki 30 dag, warzywa mrożone 50 dag/opakowanie, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, masło 2 łyżki, natka pietruszki 1 pęczek


soczewicę zieloną opłukać, zalać wodą i gotować z 10 minut, zebrać łyżką pianę

następnie wsypać obrane i pokrojone warzywa i pieczxarki i gotować z 5 minut

następnie wsypać zupę mrożoną jarzynową i gotować z 15 minut

pod koniec dodać kucharka, pieprz mielony, masło i gotować jeszcze z 5 minut

przed podaniem wsypać posiekaną natkę pietruszki - zupa jest lekka, smaczna...........SMACZNEGO!!!