2016-01-26

szybka szarlotka jabłkowo-dyniowo-pigwowa na cieście kruchym gotowym...

Składniki:


ciasto kruche 1 rolka/nie mrożona, jabłko kwaśne 1 kg, cynamon 3/4 łyżeczki, cukier puder 3 łyżki, mus z dyni 200 ml, konfitura z pigwy 2 łyżki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, cukier puder - ile potrzeba


jabłka zetrzeć ze skórką na tarce grubsze oczka, dodać mus z dyni, cukier puder, budyń, cynamon, wymieszać

dodać konfiturę z pigwy i wymieszać masę jabłkową

wsypać kaszkę mannę i dokładnie wszystko wymieszać

blaszkę 25x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przyciąć na wielkość blaszki ciasto kruche z rolki, ponakłuwać widelcem i podpiec w 180 C z 10 minut

na podpieczone ciasto wyłożyć masę jabłkową, z reszty ciasta wyciąć paski i poukładać na jabłkach, piec w 180 C z 40 minut na złoty kolor

po wystudzeniu szarlotki posypać pudrem cukrem - szarlotka na gotowym cieście jest na awaryjne szbkie ciasto...................SMACZNEGO!!!