2016-01-21

deser twarogowy z cukrem miętowym,żurawiną,owocami i galaretką...

Składniki:


twaróg 1 kg/wiaderko, cukier miętowy Royal Brand 3 łyżki, żelatyna 4 łyżeczki, owoce 400 gram/puszka, żurawina suszona 1 szklanka, herbatniki 1 opakowanie, galaretka agrestowa 2 opakowania


cukier miętowy, żelatynę rozpuścić w1,5 szklanki gorącej wody, wystudzić i wymieszać z połową sera z wiaderka, wymieszać z połową z mixu owoców z puszki odsączonymi z soku, wlać masę do formy silikonowej z kominkiem 20 cm i schować do lodówki, gdy zacznie tężeć poukładać herbatniki na wierzchu lekko wciskając do środka

galaretkę agrestową rozpuścić w 1 szklance gorącej wody i wlać do reszty sera, wlać sok owocowy z puszki, wsypać żurawinę bez moczenia tylko opłukać i wymieszać

masę wlać do formy i schować do lodówki najlepiej na całą

galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody, wymieszać z owocami i zostawić do wystudzenia, deser wyjąć z formy na talerz, gdy galaretka zacznie tężeć polać nią deser a owoce wsypać do miejsca po kominku,schować na kilka godzin do lodówki

deser jest tak smaczny smakowo i aromatycznie miętowy, że znika w mgnieniu oka....................SMACZNEGO!!!