2015-10-31

jogurtowe babeczki z bananem i dżemem malinowym...

Składniki:


jajka 4 sztuki/M, olej rzepakowy 1/2 szklanki, jogurt naturalny 250 ml, mąka tortowa 2,5 szklanki, cukier 1/2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, banan 1 większy, dżem malinowy 10 łyżeczek, polewa: - opisie, wiórki kokosowe - ile potrzeba


mąkę przesiać z proszkiem, sodą do miski, wbić jajka, użyłam M, L wystarczą 3 sztuki wsypać cukier i mikserem wszystko utrzeć do połączenia składników

wlać olej, jogurt naturalny i mikserem połączyć krótko składniki na dość gęste ciasto

do foremek włożyć papilotki 12 sztuk, na dno położyć grubsze plastry banana, 1 łyżkę ciasta

nałożyć do foremek dżem malinowy po 1 łyżeczce i nakryć łyżką ciasta

piec w 190 C około 25-30 minut, babeczki wystudzić - LUKIER: 1 łyżka dżemu malinowego, 2 łyżki cukru pudru, z 3/4 łyżeczki soku z cytryny, wszystko dobrze wymieszać i łyżeczką polać babeczki, posypać mokre wiórkami kokosowymi, zostawić do zastygnięcia - babeczki są smaczne i na deser i na 2-gie śniadanie....................SMACZNEGO!!!