2015-08-17

smaczne, łatwe ucierane ciasto z kiwi...

Składniki:


jajka 4 sztuki, masło lub margaryna 12,5 dag, cukier 3/4 szklanki, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, kiwi 8 sztuk


jajka "L", zimną palmę, cukier utrzeć mikserem z 4 minuty, masa ma być o konsystencji zważonej

wsypać przesianą makę z proszkiem i mikserem zmiksować krótko do połączenia składników na gęste ciasto

2 foremki 15x15 lub 1 większa np. tortownica 24 - foremki posmarować masłem, w każdej rozsmarować ciasto

nie mocno dojrzałe kiwi obrać cienko ze skórki, pokroić na grubsze plastry i powkładać gęsto do ciasta

piec w 200 C około 40 minut, do suchego patyczka - ciasto jest bardzo smaczne, delikatne a z kiwi komponuje się wyśmienicie............SMACZNEGO!!!