2015-07-12

sernik na zimno z biszkoptami, drażami, morelami, galaretką...

Składniki:


mleko zimne 3,2% 400 ml, serek waniliowy zimny 340 ml, sernik na zimno dr.Oetker 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 200 gram, morele 6 sztuk, galaretka agrestowa 1 opakowanie


do zimnego mleka dodać serek homogenizowany waniliowy, użyłam 2 opakowania po 170 gram, wsypać opakowanie sernika na zimno i mikserem utrzeć do zagęstnienia - tortownica 24 cm- na dno wyłożyć biszkopty, masę sernikową i wygładzić

do masy powciskać draże orzechowe w czekoladzie, lyżką wygładzić wierzch sernika

na wierzchu poukładać plasterki moreli i schować do lodówki na 1 godzinę

galaretkę agrestową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i wystudzić, zimną wlać na morele i schować do lodówki do stężenia galaretki

sernik jest smaczny gdy się wzbogaci go o serki waniliowe i mniejszą ilość mleka................SMACZNEGO!!!