2015-07-13

pieczony sernik z budyniem malinowym i truskawkami...

Składniki:


jajka 4 sztuki, cukier 3/4 szklanki, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń 1 opakowanie, truskawki 1/2 kg, jajka 1 sztuka, mąka pszenna 25 dag, masło lub margaryna 12,5 dag, cukier 4 łyżki


jajka utrzeć w robocie z cukrem na puszysto na kogel-mogel

do masy wsypać budyń malinowy, twaróg z wiaderka i krótko wymieszać do połączenia składników

z jajka, mąki, zimnej palmy, cukru mikserem utrzeć ciasto jak kruszonka, blaszka 24x29 cm wysmarowana tłuszczem i wyłożona papierem do pieczenia, na dno blaszki rozłożyć ciasto i przyklepać je do dna, na ciasto wylać masę serową

na wierzchu poukładać gęsto połówki truskawek

piec w temperaturze 190C około 55 minut, sernik dobrze wystudzić, najlepiej całą noc

sernik jest wilgotny, delikatny, smakowity...................SMACZNEGO!!!