2015-04-26

szybkowar-karkówka pikantna do chleba...

Składniki:


karkówka 1,2 kg, przyprawa Harrisa Royal Brand 4 łyżeczki, papryka wędzona Royal Brand 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, olej rzepakowy 5 łyżek, woda 1 szklanka


nie tłusty kawał karkówki bez kości umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym

olejem z przyprawą w płynie natrzeć dobrze mięso, paprykę wędzoną Royal Brand wsypać do miseczki, wsypać przyprawę Harrisa i wszystko wymieszać

przyprawami natrzeć mięso, w szybkowarze 3,5 litra

"polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz"rozgrzać z 5 łyżek oleju i zrumienić mięso z każdej strony

wlać wodę, zamknąć szybkowar i od zagotowania się zmniejszyć ogień i gotować z 40 minut

szybkowar otworzyć najlepiej po godzinie od zakończenia gotowania - w tym czasie mięso będzie jeszcze kruszało i nabierało smaku

mięso jest kruche, nie suche i do chleba wyśmienity dodatek................SMACZNEGO!!!