2015-04-24

klopsiki z fasolką i makaronem...

Składniki:


mięso mielone 1/2 kg, jajka 1 sztuka, oregano 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, bułka tarta 3/4 szklanki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, Poltino mrożona fasolka szparagowa 2 opakowania, przecier pomidorowy 150 ml, woda 3 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, makaron 25 dag, rzeżucha - ile potrzeba


mielone z indyka wymieszać dobrze z jajkiem, tartą bułką, oregano, kucharkiem, papryką i formować nieduże kotleciki

smażyć na gorącym oleju na rumiano i odkładać na talerz

na tym tłuszczu zeszklić cebulę, wsypać fasolkę mrożoną, przecier pomidorowy i podsmażać z 5 minut

wlać wodę i dusić do miękkości fasolki, do smaku doprawić przyprawą w płynie

podać z ugotowanym makaronem nitki gniazdka, posypać rzeżuchą - syty, smaczny jednogarnkowy obiad.................SMACZNEGO!!!