2015-04-07

babeczki czekoladowe...

Składniki:


masło miękkie 150 gram, cukier 150 gram, jajka 3 sztuki, mąka tortowa 120 gram, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, aromat pomarańczowy 3 krople, kakao 30 gram

KREM: śmietana zimna 30% 200 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, posypka kolorowa - ile potrzeba, cząstki pomarańczy - ile potrzeba


przepis jest ze strony "Sekretna Księga Przepisów Kenwooda"kliknij i zobacz - składniki temperatura pokojowa - masło miękkie, cukier w robocie utrzeć do białości

w trakcie mieszania dodawać po 1 jajku i 1 łyżeczce mąki i mieszać do połączenia składników

wsypać resztę mąki, proszek, kakao, aromat pomarańczowy i wymieszac na gładką masę

foremki silikonowe 12 sztuk - napełnić do połowy - piekarnik termoobieg nagrzać do 160 C - postawić blachę na 3 poziomie i piec 12-15 minut

KREM: zimną śmietanę ubić na sztywno, w trakcie gdy śmietana gęstnieje wsypać galaretkę i ubić do sztywności, szprycką nakładać na babeczki, posypać kolorową posypką..............SMACZNEGO!!!