2015-03-29

kalafiorowo-jarzynowa zupa na pikantnie z przyprawą Harrissa...

Składniki:


mięso gulaszowe z indyka 1/2 kg, oliwa 1/4 szklanki, woda 3 litry, kalafior 1 średni, warzywa mrożone 50 dag/opakowanie, przyprawa Harrissa Royal Brand 2 łyżeczki, ziele angielskie 3 sztuki, liść laurowy 2 sztuki, kucharek 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, natka pietruszki 2 łyżki


mięso indyka pokroić na kostkę i na oliwie w garnku podsmażyć, wlać wodę, wsypać ziele angielskie, liście laurowe

po zagotowaniu dodać różyczki kalafiora i zagotować, następnie wsypać jarzynową mrożoną zupę i zagotować

gotować z 20 minut, pod koniec gotowania dodać przyprawy, natkę pietruszki

zupę można podać z grzankami, makaronem.................SMACZNEGO!!!