2015-03-26

łatwe, smaczne z budyniem czekoladowym muffinki..

Składniki:


jajka 3 sztuki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, mleko 3,2% 1 szklanka, cukier 3/4 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka tortowa 2 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, soda oczyszczona 3/4 łyżeczki, budyń czekoladowy 1 opakowanie


jajka, cukier, olej, cukier wanilinowy, mleko rózgą dobrze wymieszać

wsypać przesianą mąkę z proszkiem, sodą i wymieszać "byle jak", nie za długo

22 sztuki foremki silikonowe - budyń ugotować w 400 ml mleka z łyżeczką masła, 1 łyżką cukru i wystudzić - do foremek wkładać po czubatej łyżeczce budyniu i nakładać do pełna ciasta

piekarnik nagrzać do 190C- włożyć muffinki na 2 poziom i piec około 20-25 minut, pod koniec sprawdzić patyczkiem stan ciasta, jeśli jest suchy to wyłączyć piekarnik

muffinki zostawić do wystudzenia i można zajadać - ciasto jest miękkie, wilgotne, smaczne.................SMACZNEGO!!!