Składniki:
jajka 2 sztuki,
olej rzepakowy 100 ml,
mleko 3,2% 100 ml,
cukier 3/4 szklanki,
mąka tortowa 1,5 szklanki,
proszek do pieczenia 1 łyżeczka,
kakao 3 łyżki,
truskawki 70 dag,
serek homogenizowany 250 ml,
galaretka cytrynowa 1 opakowanie,
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
jajka, olej, mleko, cukier dobrze zmiksować i wsypać make z proszkiem, kakao i wymieszać chwilę tylko łyżką na ciasto o konsystencji gęstej śmietany
tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym, wlać ciasto do blaszki i powkładać truskawki, jak są duże to przekrojone na połowę
ciasto piec w 200C około 40 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia
serek homogenizowany Danio wymieszać z wystudzoną galaretką cytrynową rozpuszczoną w 200 ml gorącej wody, na zimne ciasto poukładać truskawki i zalać tężejącym Danio, do lodówki schować
na Danio poukładać truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową ro zmieszaną w 400 ml gorącej wody, schować do lodówki na kilka godzin
ciasto jest po prostu obłędnie pyszne............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz