2014-07-05

serduszkowa kalafiorowa...

Składniki:


serca drobiowe 60 dag, woda 4 litry, włoszczyzna 1 pęczek, kalafior 1 mniejszy, fasolka szparagowa 25 dag, ziemniaki młode 8 sztuk, kucharek SMAK WIOSNY 1,5 łyżki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka


serca kurczaka zagotować w niedużej ilości wody i po zagotowaniu wylać na sito i opłukać serca

teraz wlać 4 litry wody do garnka, dodać serca i gotować z 40 minut - po tym czasie dodać zmiksowaną młodą włoszczyznę, gotować - ze 2 marchewki zostawić do pokrojenia w plastry

następnie dodać kawałki kalafiora, pokrojone na słupki kolorowe fasole szparagowe, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew w plasterkach i gotować z 20 minut

pod koniec przyprawić kucharkiem, pieprzem, koperkiem - dla amatorów podrobów jest to smaczna zupa...............SMACZNEGO!!!