Składniki:
serca drobiowe 60 dag,
woda 4 litry,
włoszczyzna 1 pęczek,
kalafior 1 mniejszy,
fasolka szparagowa 25 dag,
ziemniaki młode 8 sztuk,
kucharek SMAK WIOSNY 1,5 łyżki,
pieprz czarny mielony 1 łyżeczka,
koperek 1/2 pęczka
serca kurczaka zagotować w niedużej ilości wody i po zagotowaniu wylać na sito i opłukać serca
teraz wlać 4 litry wody do garnka, dodać serca i gotować z 40 minut - po tym czasie dodać zmiksowaną młodą włoszczyznę, gotować - ze 2 marchewki zostawić do pokrojenia w plastry
następnie dodać kawałki kalafiora, pokrojone na słupki kolorowe fasole szparagowe, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew w plasterkach i gotować z 20 minut
pod koniec przyprawić kucharkiem, pieprzem, koperkiem - dla amatorów podrobów jest to smaczna zupa...............SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz